Forum forum.www.kielce.pl Strona Główna forum.www.kielce.pl
Forum miasta Kielce

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

dr hab. J.R. Nowak tworzy RPN, a wstrętny Wróg atakuje ;-)
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.www.kielce.pl Strona Główna -> Polska i UE
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gruby
Super Master

PostWysłany: Sob Maj 24, 2008 8:37    Temat postu: dr hab. J.R. Nowak tworzy RPN, a wstrętny Wróg atakuje ;-) Odpowiedz z cytatem

Mój ulubieniec J.R.N tworzy swój RPN, a wstrętny Wróg podstępnie atakuje Exclamation Wink

(Relacja ze spotkania twarzą w twarz Wink )

Uprzejmie donoszę, że w poniedziałek 19 maja 2008 r. miałem okazję uczestniczyć w spotkaniu z moim „ulubieńcem”
dr hab. Jerzym Robertem Nowakiem, prof. Akademii im. J. Długosza w Częstochowie, prof. WSKSiM

Interesuję się nim od dawna. Co najmniej od czasu, gdy w ramach kampanii przeciwko wejściu Polski do Unii Europejskiej
zamieścił na łamach papierowego Radia Maryja swoje „14 kłamstw o Aleksandrze Kwaśniewskim”

Nie zawiódł moich oczekiwań, a to co zobaczyłem i usłyszałem potwierdza to, co napisał nim
Cezary Nazarewicz w „Dziejach kaznodziei” opublikowanych marcowej „Polityce”
Duża wiedza, olbrzymi zasób informacji i faktów i fenomenalna pamięć dzięki której
najdrobniejsze okruchy informacji potrafi połączyć w odpowiadająca mu całość
i wykorzystać w odpowiednim momencie.
A poza tym niesamowity gaduła i autoreklamiarz Exclamation

Do tej charakterystyki dodałbym jeszcze to, że
wzrost, pamiętliwość i mściwość upodabnia go do braci Kaczyńskich, ale jest chyba inteligentniejszy od obu razem wziętych. Wink

W trakcie spotkania kilkakrotnie z powodzeniem posługiwał się prostą sztuczką socjotechniczną,
którą da się bardzo często zauważyć w jego publikacjach i wystąpieniach radiowych i telewizyjnych.

Rzuca od niechcenia jakąś półprawdę lub wręcz nieprawdę, a potem na bazie tej,
jak to mówił ks. J. Tischner, merde prawdy, buduje długi, zgrabny, logiczny i przekonywujący wykład,
z łatwością trafiający do skrytych pod moherowymi beretami umysłów ludu Qrskiego

Wczoraj tokował prawie pięć godzin.
Opluł niemal wszystkich od abp. Życińskiego poczynając, a na Marku Jurku kończąc.

Po drodze dostało się ks. Isakiewiczowi-Zaleskiemu, oberwali: Staniszkis, Kieres, Friszke, Paczkowski, Safian. Karski, Bartoszewski, Michnik…

Szczególną uwagę poświecił Pierwszej Damie, p. Marii Kaczyńskiej, która według niego
powinna przeprosić oligarchę obywatela ojca R. oraz swojego szwagra JARK-a za krzywdę jaką im uczyniła Razz Razz Razz
W o góle nie zostawił suchej nitki na „babach z pałacu prezydenckiego” ze szczególnym uwzględnieniem pań Junczyk-Ziomeckiej i Jakubiak.

Oczywiście nie zapomniał o Platformie Obywatelskiej, w tym o premierze Tusku i pośle Palikocie.

Bardzo często była mowa o mediach, zwłaszcza o tych „niemieckich” no i oczywiście o TVN.
Z tygodników głównie „Wprost” ale nie zapomniał o „Polityce” i niemieckim „Newsweeku”

Wprawdzie organizatorem spotkania był miejscowy Klub „Gazety Polskiej” ale dr hab. J.R. Nowak,
nie zapomniał o grzechach tego pisemka redagowanego obecnie przez drugiego mojego ulubieńca Tomasza Sakiewicza.
Nie wiem czy jego aluzje były zrozumiałe dla publiki, ale ja nie mam wątpliwości, że chodziło o „Ludzi Rydzyka”
autorstwa Elizy Michalik i Piotra Lisiewicza.

„Rzepa” pod nowym kierownictwem jest już dla J>R>N> do przyjęcia,
ale nie bez zastrzeżeń bo jednak czasem popełnia poważne błędy Wink

Wprawdzie zgodnie z zapowiedzią tematem spotkania miały być rzekome kłamstwa Grossa,
ale poświecił im chyba mniej niż 1/3 czasu no i oczywiście nie ludzkim tragediom opisanym w „Strachu”,
a zawartym w nim opiniom i uogólnieniom Grossa, a także innym jego grzechom zwłaszcza tym z „Sąsiadów”
i w ogóle związanych z Jedwabnem.
Dostało się - chociaż bez wymienienia nazwiska - temu kto przerwał ekshumację. Co zdaniem dr hab.. J.R. Nowaka uniemożliwiło dowiedzenie,
że sprawcami zbrodni byli Niemcy.

Ta część wystąpienia szczególnie często była okraszana odwoływaniem się i cytowaniem „dobrych Żydów”
Moje obserwacje całkowicie potwierdzają zawarte we wspomnianej wyżej publikacji w „Polityce” opinie socjologa p. Sergiusza Kowalskiego
o stosowanym przez J.R. Nowaka podziale Żydów na dobrych i złych oraz
o celu jakiemu ma służyć ta socjotechniczka Twisted Evil

Sporo uwagi i czasu spotkania poświęcono sprawom organizacji Ruchu Przełomu Narodowego.
Na prośbę organizatorów spotkania dr hab. J.R. Nowak namaścił miejscowego pełnomocnika
do spraw organizacji tego ruchu w mojej rodzinnej wsi Wink

W trakcie spotkania jeden z organizatorów dramatycznym głosem poinformował zebranych,
że wróg zaatakował Exclamation Exclamation Exclamation

Nadeszła bowiem informacja, że wróg wydrukował i rozwiesił plakaty informujące,
iż spotkanie z J.R. Nowakiem nie odbędzie się o godz. 17-tej w Pałacu Czartoryskich lecz dwie godziny później w jednym z kościołów.
O ten sabotaż w komunistycznym stylu oskarżono oczywiście Platformę Obywatelską.
Sala zawrzała zrozumiałym oburzeniem Wink Wink Wink

Miałem ochotę zapytać, w którym miejscu rozwieszono te podłe fałszywki, bo chciałbym je sfotografować
aby mieć dowód zbrodni, ale dałem sobie na wstrzymanie, gdyż obawiałem się,
że w następstwie zadania takiego pytania teraz, potem mogę mieć trudności z udziałem w zapowiadanej dyskusji Wink

Zresztą i tak gdy dr hab. J.R. Nowak dramatycznie opowiadał o wdzieraniu się na jego spotkania ekip TVN i wrażych intruzów,
czułem na sobie podejrzliwe spojrzenia. I nic dziwnego, byłem nowy w tym towarzystwie,
w klapie miałem znaczek KŁUS-a (Kontaktowego ŁUkładu Szklanych).
na sobie koszulkę z I Ogólnopolskiego Biwaku Szklanych z emblematami forum Szkła kontaktowego,
a na dodatek serduszko Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy przyklejone na torbie Wink Wink Wink

Po wykładzie nastąpiła dyskusja. Z małą liczbą uczestników, ale też długa bo odpowiedzi na pytania może nie zawsze były wyczerpujące i na temat,
ale dr hab. J.R. odpowiadał długo, barwnie, i konsekwentnie mówił to, co chciał powiedzieć - niezaleznie od tego, o co pytano

W czasie gdy odpowiadał trzeciemu pytającemu, organizatorzy zaczęli zamykać okna wyraźnie zmierzając do zakończenia imprezy.

Przepchałem się więc przezornie na czoło peletonu i z natarczywością taką samą,
z jaką w czasie sylwestrowego Szkła kontaktowego domagałem się od mojego młodszego o 4 lata bliźniaka p. Marka Przybylika
pozdrowień dla Liceum im Adama Jerzego ks. Czartoryskiego,
tak teraz domagałem się prawa do zadania dwóch krótkich pytań.

Organizatorzy z wyraźną niechęcią zgodzili się, w czym muszę przyznać była pewna zasługa dr hab. J.R. Nowaka.

Wzorując się na naszych posłach pytania poprzedziłem długim uzasadnieniem Wink

Komplementowałem adresata podziwem dla jego wiedzy i pamięci, z której potrafi wybrać to co jest mu potrzebne,
wspomniałem, że jest to zgodne ze znaną tezą, iż ten kto dobrze zna historię zawsze znajdzie w niej argumenty dla swoich poglądów
i zażartowałem z jego gadatliwości mówiąc, że bardzo chciałbym zapytać go o wiele spraw z jego wystąpienia, które mnie zainteresowały, zdziwiły i zbulwersowały,
na przykład to, że przecież „Strach” składa się w 80% z przykładów tragicznych losów Żydów, a on się do tego wcale nie odniósł.

Wspomniałem, że chętnie bym skomentował jego sprytne socjotechniczki, ale znając już jego gadatliwość
zdaję sobie sprawę, że nie skończylibyśmy do rana, więc zadam tylko dwa pytania.
Już po kilku słowach organizatorzy bezskutecznie próbowali odebrać mi mikrofon Wink

Pierwsze moje pytanie brzmiało mniej więcej tak – oddaję sens pytania, a nie cytuję:
- Dlaczego zdając sobie sprawę z tego, że to co pan mówi w Polsce nie zmieni opinii o Polakach urabianej przez „złych” Żydów,
zamiast napisać historię żydowskich tragedii i opatrzyć ją własnym „słusznym” Wink komentarzem,
masochistycznie babrze się pan w tym co o Polsce i Polakach piszą „źli żydzi” Question

A drugie:
- W żargonie pana i pańskiego środowiska często używane jest słowo „lewak”. Proszę zdefiniować to pojecie.

Zaczął od wygodniejszego drugiego pytania definiując pojęcie "lewaka" zupełnie inaczej niż to czyni mój szkolny kolega,
dziennikarz "Myśli Polskiej" Wink
Według Nowaka "lewak" to ten który broni starego systemu.
Ale na tym nie skończył i opowiedział długaśną kilku, a nawet kilkunastominutową historyjkę mającą dowodzić, że mylą się ci,
którzy uważają, że komunistyczne represje w Polsce były łagodniejsze niż w innych państwach obozu.
Moim zdaniem się nie mylą, ale oczywiście nie było możliwości, aby z pogladami J.R.N. polemizować.

Na pytanie zasadnicze, które w gruncie rzeczy sprowadzało się do tego dlaczego zamiast walczyć z Grossem i jego „Strachem”
nie napisze własnej książki na ten temat, odpowiedział znacznie krócej i raczej mętnie.

Muszę przyznać, że stary wyga umiejętnie zagadał sprawę i z zimną krwią pominął moje zaczepki w pierwszym pytaniu i inwokacji Wink
Potem okażało sie, że jego syn pod tym względem jest daleko w tyle za ojcem Wink

Na tym cześć oficjalna się zakończyła, ale teraz ja stałem się adresatem pytań ze strony uczestników spotkania.
Początkowo było nawet sympatycznie, chociaż na pytanie kto z państwa przeczytał „Strach” odpowiedziały gesty obrzydzenia Wink
Nie odmówiłem sobie złośliwego komentarza, że z czymś takim spotkałem się wczasach komuny,
kiedy to w ogólniakku przerabiałem „Odpowiedź na Psalmy Przyszłości” podczas gdy same „Psalmy” były na indeksie Twisted Evil
Atmosfera dyskusji zmieniła się, gdy na pytanie czy po dzisiejszym spotkaniu uważam dr hab. J.R. Nowaka za antysemitę
odparłem, że tak, ale za bardzo inteligentnego, który umiejętnie stara się, aby nie można mu było tego udowodnić.

Tym niemniej z przyjemnością stwierdzam, że moi współparafianie zachowywali się jak najbardziej poprawnie
i tylko jeden nieco poszarpał mnie za rękaw Wink
Niestety obiecująca dyskusja, do której włączył się syn p. Nowaka, poprzednio sprzedający jego książki przed wejściem na salę,
została brutalnie przerwana przez organizatorów, którzy wypędzili nas z sali.

A we wtorek rano, zamiast rozpocząć dzień od pyszczenia na forach, wybrałem się z aparatem
aby wyśledzić i udokumentować wrażą dywersję Wroga, o której wczoraj dramatycznie informowali organizatorzy spotkania Wink
Obszedłem prawie wszystkie ważniejsze ulice w mojej rodzinnej wsi i obfotografowałem zapewne 90% punktów,
w których rozwieszone były ogłoszenia o spotkaniu z J.R. Nowakiem. Pierwszą fotkę pstryknąłem o 5:26 a ostatnią o 9:09
Wykonałem ponad 250 zdjęć z dystansu i w zbliżeniach,
tak aby można było odczytać miejsce i godzinę spotkania.

Oświadczam uroczyście i z pełną odpowiedzialnością, że śladów działalności Wroga nie stwierdziłem.

Większość ogłoszeń była na żółtym lub niebieskim papierze, więc gdy nagle zobaczyłem na jakimś słupie białe ogłoszenie,
zakrzyknąłem „Mam cię wstrętny Wrogu Exclamation
ale gdy podszedłem bliżej okazało się, że to jednak oryginał autorstwa miejscowego Klubu Gazety Polskiej Crying or Very sad Wink Razz

Najwyraźniej przebiegły Wróg usunął w nocy dowodu swojej zbrodni, albo też był jeszcze bardziej ostrożny
i swoje dezinformujące fałszywki rozwiesił w kanałach Exclamation
A do kanałów ze względu na swój wzrost nie wchodziłem Razz Wink Laughing

Na tym kończę tę swoją relacje z wiekopomnego spotkania twarzą w twarz z moim ulubieńcem,
aby nie okazało się, że jestem gadułą nie mniejszym od niego Wink

Ps.
Organizatorzy zapowiedzieli,ze wkrótce do mojej rodzinnej wsi przybedzie sam Anton Macierewicz,
ale ze względu na niebezpieczeństwo kolejnego podłego sabotażu ze strony podstępnego Wroga,
termin i miejsce spotkania znane jest tylko ścisłemu sztabowi Klubu GaPolu w Nowej Aleksandrii Razz

Dla mnie to i tak bez znaczenia, bo po pierwsze primo A.M. nie jest aż takim moim ulubieńcem, jak J.R.N,
a po drugie primo jeżeli nawet teraz, gdy dałem sie już poznać, zostane wpuszczony na salę,
to pewnie i tak nie dorwę się do głosu, a jaki jest Anton Macierewicz i tak każden wi i ja tyż wim of kurz Exclamation Razz Wink Very Happy Laughing
.

.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Elzbieta Gawlas
Super Master

PostWysłany: Sob Maj 24, 2008 9:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Eugeniusz Tuzow-Lubański: Partnerstwo schizofreniczne

2008-05-24 (09:03) Mysl Polska

Gdy rozmawiam w Polsce ze swymi kolegami, to dosyć często, zwłaszcza w Warszawie spotykam się z tym, że kolegom stołecznym wydaje się, iż lepiej wiedzą o tym, co się dzieje na Ukrainie. Najpierw odbierałem to wg maksymy jeszcze z PRL-u – nie ma cwaniaka nad warszawiaka. Potem patrzyłem na to, zachowując olimpijski spokój – niech sobie gadają... Natomiast ostatnio w ogóle nie poruszam spraw problematycznych we wzajemnych kontaktach – po co psuć sobie zdrowie...

Ale schizofrenia od tego wszechznajstwa nie zmniejsza się ani w Warszawie, ani w Krakowie. Z własnego doświadczenia wiem, a nie z prasy, że Polska coraz bardziej się stacza. Obserwuję to od lat. Coraz mniej w kraju tej Polski prawdziwej, katolickiej i coraz więcej polskojęzyczno-internacjonalnej czyli nijakiej, gdzie na zniewolenie mówi się wolność, na kłamstwo mówi się prawda, na brzydotę piękno... Już nie oglądam w Kijowie telewizji satelitarnej TVN, bo to telewizja dla degeneratów. Już mam alergię na codzienne czarno-kryminalne seriale przed informacyjnymi „Faktami”. Do takiego ogłupiania telewidzów nie dochodził nawet beton komunistyczny w Moskwie i Kijowie z okresu ZSRS. Ale „wolni” Polacy wolnie wybierają telewizję dla debili, bo TVN jest najwięcej oglądaną i opłacalną telewizją w Polsce. Polaków nie potrafiły zniszczyć trzy zabory w ciągu 123 lat niewoli, ale pieniądz zniszczył w ciągu paru lat. Boli mnie serce, gdy patrzę na tą niby to Polskę, ubraną w pasiaki politycznej poprawności. Ataki na „Radio Maryja” i ojca Tadeusza Rydzyka wyglądają tak samo, jak kiedyś za Związku Sowieckiego wyglądały ataki na Sołżenicyna i Sacharowa. Pamiętam jak w gazecie „Prawda” jakiś elektryk pisał protestując na zlecenie partii: „Ja Sołżenicyna nie czytałem, lecz oświadczam na cały głos, że w swich książkach fałszuje rzeczywistość radziecką”. Mój Boże, co powinno jeszcze się zdarzyć w mym kraju kochanym, aby Polacy znowu przejrzeli? Ale dopóki krajem zarządzają ci spod znaku „wyborczej” lub „tvn” – trudno czekać, iż życie milionów Polaków będzie godne i że Polska będzie Polską. Kraj nadal będzie pogrążony w schizofrenii, gdy na białe będą mówić czarne, a na czarne białe. Boli mnie to podwójnie, bo obserwuję to wszystko bynajmniej z nie normalnego, lecz z paronoidalnego kraju – Ukrainy, gdzie wszystkie problemy są jeszcze wyostrzone brakiem kultury. Ale Polska coraz bardziej zbliża się do Ukrainy i może na tym polega polsko-ukraińskie „partnerstwo strategiczne”, aby razem szybciej osiągnąć dna „demokratyzacji” i „europeizacji” – czyli debilizacji.

Eugeniusz Tuzow-Lubański, Kijów

Mysl Polska Nr 20-21 (18-25.05.2008)

http://www.wirtualnapolonia.com/teksty.asp?TekstID=280
Powrót do góry
Gruby
Super Master

PostWysłany: Sob Maj 24, 2008 10:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Elzbieta Gawlas napisał:

Eugeniusz Tuzow-Lubański: Partnerstwo schizofreniczne
(...)
Boli mnie serce, gdy patrzę na tą niby to Polskę, ubraną w pasiaki politycznej poprawności.
Ataki na „Radio Maryja” i ojca Tadeusza Rydzyka wyglądają tak samo, jak kiedyś za Związku Sowieckiego wyglądały ataki na Sołżenicyna i Sacharowa. Pamiętam jak w gazecie „Prawda” jakiś elektryk pisał protestując na zlecenie partii: „Ja Sołżenicyna nie czytałem, lecz oświadczam na cały głos, że w swich książkach fałszuje rzeczywistość radziecką”. Mój Boże, co powinno jeszcze się zdarzyć w mym kraju kochanym, aby Polacy znowu przejrzeli?
(...)

Wygląda na to, że ten kryptokomuch Eugeniusz Tuzow-Lubański zamiast przyzwoitości, kultury i poprawności woli chamstwo i szambo oo.o.o. R. z Torunia Razz Razz Razz * Razz Razz Razz

Ale przez przypadek obnażył prawdę o środowiskach radiomaryjnych.
Ci co byli na spotkaniu z J.R. Nowakiem, nie czytali Strachu Grossa, tak samo jak ten bolszewicki elektryk nie czytał Sołzenicyna, ale tak samo jak on na zlecenie swojej partii oświadczał ,ze Sołżenicyn fałszuje rzeczywistość, tak samo oni za swoim przewodnikiem stada powtarzali że Gross kłamie.

Przykro widzieć, że większość słuchaczy J. Nowaka w swojej mentalności niczym sie nie różni od tego bolszewickiego elektryka Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

.

.
Powrót do góry
Elzbieta Gawlas
Super Master

PostWysłany: Nie Maj 25, 2008 12:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pan Bog poniewaz jest Dobry i Madry tym razem nie pomoze, bo Polacy (w wiekszosci) musza sie zmienic.

Patologiczne akceptowanie zla od najmniejszego, mikroskopijnego po horrendalne tak rozpowszechnilo sie miedzy Odra a Bugiem, Tatrami i Baltykiem, ze stad z Kanady budzi to nie zdumienie, a przerazenie.

Dla chcacych zrozumiec cokolwiek z terazniejszosci przekopiowalam cala ksiazke - unikalna ksiazke, o ktorej przed laty myslalam, ze nigdy nie trafi do moich rak.

http://www.polskawalczaca.com/viewtopic.php?t=1704&start=0
Powrót do góry
Gruby
Super Master

PostWysłany: Nie Maj 25, 2008 18:15    Temat postu: Re: dr hab. J.R. Nowak tworzy RPN, a wstrętny Wróg atakuje ; Odpowiedz z cytatem

Gruby napisał:
Mój ulubieniec J.R.N tworzy swój RPN, a wstrętny Wróg podstępnie atakuje Exclamation Wink

(Relacja ze spotkania twarzą w twarz Wink )

Uprzejmie donoszę, że w poniedziałek 19 maja 2008 r. miałem okazję uczestniczyć w spotkaniu z moim „ulubieńcem”
dr hab. Jerzym Robertem Nowakiem, prof. Akademii im. J. Długosza w Częstochowie, prof. WSKSiM

Interesuję się nim od dawna. Co najmniej od czasu, gdy w ramach kampanii przeciwko wejściu Polski do Unii Europejskiej
zamieścił na łamach papierowego Radia Maryja swoje „14 kłamstw o Aleksandrze Kwaśniewskim”
(...)
.

SUPLEMENT

Parę zdań o miejscu spotkania i liczbie uczestników.
Spotkanie odbyło się w Sali Rycerskiej na drugim piętrze pałacu Czartoryskich.

Z informacji zasłyszanych w "kuluarach" oraz podawanych oficjalnie przez organizatorów wynika, że mieli oni kłopoty ze znalezieniem sali.
Wygląda na to, że abp Życiński nie pozwolił na wykorzystywanie kościołów do partyjnych i antysemickich agitek.
Najwyraźniej również inni właściciele sal w mojej rodzinnej wsi nie byli chętni do wspierania o.o.o. R z Torunia i organizowanego przez niego Ruchu Przebudzenia Narodowego.

Organizatorzy ocenili, że na spotkanie przybyło około 300 osób, a do końca dotrwało około setki.
Z tym ostatnim mogę się zgodzić, natomiast te trzysta, to trzeba raczej między bajki włożyć.

W Sali Rycerskiej przygotowano dla publiczności 123 miejsca siedzące na 41 trzyosobowych ławach (licząc, mogłem się pomylić co najwyżej o jedną ławkę). Około 30 - 40 osób stało pod ścianami, kilkanaście dosiadło się na czwartego na niektórych ławach, kolejne kilkanaście być może stało w przedsionku przed wejściem na Salę Rycerską, czyli tam, gdzie syn dr hab. J.R.N. Nowaka handlował jego dziełami reklamowanymi przez prelegenta Wink
Według mnie razem cuzamen do kupy na spotkania przyszło najwyżej około 200 osób.

Jak na prawie pięćdziesięciotysięczną wieś, nie była to liczna imponująca Wink

A warto zaznaczyć, że mimo wszystko nie byłem jedynym uczestnikiem spotkania, który nie reagował śmiechem i oklaskami na dowcipasy podpory organów o.o.o. R z Torunia Wink Wink Wink

.

.
Powrót do góry
Namiestnik
Master

PostWysłany: Pon Cze 16, 2008 18:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy to antypolskie straszyglo komunista Gruby rozumie co to jest patriotyzm, Polska, i co znaczy slowo ojczyzna?

Nie sadze.
Namiestnik
Master

PostWysłany: Pon Cze 16, 2008 18:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Namiestnik napisał:
Czy to antypolskie straszydlo komunista Gruby rozumie co to jest patriotyzm, Polska, i co znaczy slowo ojczyzna?

Nie sadze.

Po co ten szalik polskiego kibica gdy ty nie jestes Polakiem tylkow rogiem Polski komunisto Gruby?
Gruby
Super Master

PostWysłany: Sro Cze 18, 2008 8:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Esbecy" z IPN

Fot. Rafał Guz

Zwroćcie uwagę na podobieństwo tego po prawej, do takiego jednego Bronka, któremu chciałem stłuc mordę Razz Razz Razz * Razz Razz Razz

.
Powrót do góry
Gruby
Super Master

PostWysłany: Pon Lip 14, 2008 6:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pogromca mitów

Jerzy Robert Nowak to postać wyjątkowa. Przyglądając się różnym okresom w jego życiu, ma się wrażenie, że to trzy różne osoby.
Jest dziś głównym ideologiem środowiska Radia Maryja, które podczas niedzielnej pielgrzymki na Jasną Górę znów pokazało swoją siłę;
twórcą nowej formacji politycznej - Ruchu Przełomu Narodowego.

Ponad 40 lat temu był młodym chłopakiem, gotowym stawić czoła machinie komunistycznego państwa policyjnego.
10 lat później, już jako dyplomata w ambasadzie w Budapeszcie, współpracował z PRL-owskimi służbami specjalnymi.
W jego postępowaniu zawsze był tylko jeden wspólny mianownik - chciał być ważny, wpływowy i zauważany.

/Piotr Śmiłowicz, Tomasz Wojciechowski/

Całość możecie przeczytać w aktualnym "Newsweeku"
Numer 29/08, strona 20

A ja z wrodzoną skromnościa pragnę zauważyć, że o różnych twarzach obecnej podpory organów o.o.o Tadeusza R. z Torunia
pisywałem już bardzo dawno - między innymi tu:

<Portret bezkompromisowego antykomunisty Wink>

<O dr hab. J.R Nowaku - KTO KŁAMSTWEM WOJUJE Wink >
.

.
Powrót do góry
Elzbieta Gawlas
Super Master

PostWysłany: Pon Lip 14, 2008 11:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.forum.michalkiewicz.pl/viewtopic.php?f=4&t=8714

gieremek - MOJA OPINIA !!! OSIKOWYM KOŁKIEM !!!!
przez Logik 13 lip 2008 19:00

1. To, że gieremek umarł nie oznacza, że nie wolno go krytykować !!! To
nie była osoba prywatna, tylko POLITYK !!!! Hitlera po śmierci wolno było
krytykować, więc gieremka TEŻ będziemy krytykować !!!

2. gieremek, powobbnie jak qroń, będzie wykorzystywany teraz w walce z
NAMI !!! socyaliści wiedzą, że krytyka gieremka będzie teraz utrudniona,
więc rzucą go do walki !!!!

3. gieremek nie był naszym "przeciwnikiem" - był naszym WROGIEM - żeby to
było jasne !!!! (nie rozumiem, dlaczego JKM tak go próbuje szanować
!!!???)

4. gieremek działał z konkretnym planem, był więc WYRACHOWANY i CYNICZNY
!!!! cokolwiek zrobił złego, zrobił to CELOWO !!!

5. pozorna łagodność gieremka była wykorzystywana do walki z nami.
Podkreślano, że to "prawy człowiek", a przeciwko niemu "oszołomy".
Tymczasem prawdwa jest taka, że to było KOMUNISTYCZNE ŚCIERWO przeciwko
ZWYKŁYM, NORMALNYM LUDZIOM !!!

6. Problemem oczywiście nie jest sam gieremek, ale jego szajka
umiejscowiona w kluczowych miejscach naszego państwa !!! Te ścierwa będą
nadal robić swoje !!!

7. Zawsze powtarzałem: przed zamknięciem wieka KONIECZNIE przebić OSIKOWYM
KOŁKIEM !!!!Logik

Re: gieremek - MOJA OPINIA !!! OSIKOWYM KOŁKIEM !!!!
przez Logik 14 lip 2008 05:07

JKM nie ma racji w kwestii traktowania gieremka !!! (to ...

JKM nie ma racji w kwestii traktowania gieremka !!! (to samo dotyczy
qronia, szehctera itp.).

Ci ludzie nie są naszymi "przeciwnikami" !!! Oni są naszymi WROGAMI !!!

A dlaczego ? Oto, DLACZEGO:
- ci ludzie podawali się za naszych reprezentantów, a tymczasem służyli
naszym WROGOM. Oznacza to status ZDRAJCY !!! Zgodnie z Konwencją Genewską
takich ludzi można traktować jak zwykłych bandytów i rozstrzeliwać. Co
innego zwykłe komuchy, które JASNO się określiły !!!!

Tak więc każdy, kto w przebraniu chce wejść w szeregi wroga, musi brać pod
uwagę KONSEKWENCJE swego czynu ...

Ponadto rozmiar szkód wyrządzonych Polsce i Polakom jest tak ogromny, że
takie traktowanie jest UZASADNIONE !!!

Niebezpieczne jest też przenoszenie punktu ciężkości na kwestię "winy w
wypadku" !!! To nie ma KOMPLETNIE ŻADNEGO ZNACZENIA !!!! Wolałbym, żeby w
tym zakresie okazał się NIEWINNY, bo jego KLUCZOWA WINA jest znacznie
poważniejsza !!!

Tak więc ponawiam apel:
- przed zamknięciem wieka KONIECZNIE PRZEBIĆ OSIKOWYM KOŁKIEM !!!!!!

I nikt (!!!), nawet JKM, nie odbierze MI prawa do walki w MOIM interesie
!!! I w interesie MOJEJ rodziny !!!!
To, że MOJA WALKA i jej cele, jest zbieżna z walką JKM to tdobrze, ale to
są sprawy NIEZALEŻNE !!!!!!!

KLAR !!!???

Ja będę walczył nawet wtedy, gdy już NIKT nie będzie walczył !!!Logik

Re: gieremek - MOJA OPINIA !!! OSIKOWYM KOŁKIEM !!!!
przez Logik 14 lip 2008 05:27

Pamiętajcie !!! Największym problemem w walce jest UCZUCIE LITOŚCI !!!!

Musicie być tego uczucia CAŁKOWICIE POZBAWIENI !!!!

Chyba, że chcecie nosić obrożę i mieszkać w budzie dla psa zmajstrowanej
przez gieremka i jego bandę ...

JA się na to NIGDY NIE ZGODZĘ !!!

Już w dniu wypadku szechter opublikował rzyg na temat "europejskości
gieremka" oraz stwierdził, że gieremek "pokazywał złe strony Polaków" !!!!
OTWARTYM TEKSTEM !!!!

Oto, do czego oni są zdolni !!!!

NIGDY im nie ufajcie !!!!

A jak już leżą pokonani, to nadal miejcie oczy dookoła głowy !!!

I KONIECZNIE (!!!) przed zamknięciem wieka PRZEBIĆ OSIKOWYM KOŁKIEM
!!!!Logik

Powrót do góry
Gruby
Super Master

PostWysłany: Pon Lip 14, 2008 16:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Elzbieta Gawlas napisał:
(...)

Brawo Elżbieto Exclamation
Jeszcze Geremek nie ostygł, a już polskojęzyczne antypolskie ścierwa usiłuja sikać na jego zwłoki Evil or Very Mad

Mimo wszystko nie sądziłem, że tak zdemoralizowałaś sie w tej Kanadzie. Evil or Very Mad

Twój ojciec był podobno w NSZ.
Jeżeli jest pochowany w Polsce, to pewnie ubecy tak sikali i pluli na jego grób, jak Ty i Twoi szurnieci kolesie plują na Geremka.

Jesteś pewna, że to nie jakiś ubek jest Twoim ojcem Question Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Ps. Jakiefgo jesteś wyznania

.
Powrót do góry
Elzbieta Gawlas
Super Master

PostWysłany: Pon Lip 14, 2008 16:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gruby napisał:
Elzbieta Gawlas napisał:
(...)

Brawo Elżbieto Exclamation
Jeszcze Geremek nie ostygł, a już polskojęzyczne antypolskie ścierwa usiłuja sikać na jego zwłoki Evil or Very Mad

Mimo wszystko nie sądziłem, że tak zdemoralizowałaś sie w tej Kanadzie. Evil or Very Mad

Twój ojciec był podobno w NSZ.
Jeżeli jest pochowany w Polsce, to pewnie ubecy tak sikali i pluli na jego grób, jak Ty i Twoi szurnieci kolesie plują na Geremka.

Jesteś pewna, że to nie jakiś ubek jest Twoim ojcem Question Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Ps. Jakiefgo jesteś wyznania

Wystarczy, ze mojego Ojca otruli sublimatem i arszenikiem.
Powrót do góry
Gruby
Super Master

PostWysłany: Wto Lip 22, 2008 5:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pokazane w czoraj w tv zdjecia potwierdziły wcześniejsze informacje o demonstracji
Polaków i katolików inaczej przed katedrą św. Jana w czasie mszy w intencji prof. Geremka:evil: Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Ciekawy jestem, czy o.o.o. Tadeusz R. z Torunia i podpora jego organów dr hab. Jerzy Robert N.
ustosunkują się do haniebnego wygłupu swoich baranów Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
W tej chwili na stronie internetowej "Naszego Dziennika" nic na ten temat nie znalazłem.

.

.
Powrót do góry
Gruby
Super Master

PostWysłany: Pią Wrz 12, 2008 7:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Biało-brunatni – czy to przypadek Question Evil or Very Mad

Zajrzyjcie proszę na stronę RPN – ruchu zorganizowanego przez dr hab. J.R.N pod patronatem o.o.o. Tadeusza R. z Torunia.

http://www.rpn.com.pl/

Zwróćcie uwagę na kolorystykę tej strony.
Jak na narodowców przystało nawiązuje ona do barw narodowych
Ale czy aby na pewno do barw naszego narodu Question
Nie są to bowiem barwy biało-czerwone, a raczej biało-brunatne Exclamation
Czy to tylko przypadek Question

O tym kto nosił brunatne koszule chyba nie muszę przypominać, przypomnę więc tylko,
że białe koszule były w przedwojennej Polsce strojem organizacyjnym polskich wyznawców ideologii brunatnych koszul.

A jeżeli już tam zajrzycie, to zachęcam do wzięcia udziału w sondzie, której pytanie brzmi:
„Czy Polska powinna przyjąć Traktat Lizboński Question

Aktualne wyniki:
- nie -2045 głosów,
- tak – 462 głosy,
- nie mam zdania – 31 głosów
.

.
Powrót do góry
Gruby
Super Master

PostWysłany: Czw Paź 30, 2008 9:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niedawno na spotkaniu z posłem Macierewiczem usłyszałem, ze ten nowakowy RPN jakoś nie rośnie Razz

.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.www.kielce.pl Strona Główna -> Polska i UE Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: